« Hartje Winter»

Gepubliceerd op 16-01-2024

In de winter naar buiten? Jazeker!
Ook in de winter valt er namelijk genoeg te ontdekken en zijn er verrassende dingen te doen in de natuur. Hartje Winter is een thema dat is bedacht door IVN Natuureducatie. Het thema is bedoeld om kinderen in de winter meer buiten te laten spelen.

Bij kinderopvang De Blokkendoos in Schijndel doen we mee met het landelijke thema Hartje Winter. Bewegen en buitenspelen is natuurlijk hartstikke belangrijk voor kinderen, ook in de winter! Buiten spelen is super gezond; kinderen die veel buiten spelen slapen beter, het is goed voor de motoriek, voor sociale vaardigheden, voor creativiteit, buitenspelen heeft een positief effect op het concentratievermogen én het zorgt ervoor dat je gelukkiger wordt.

Wil je wel naar buiten, maar weet je niet zo goed wat je buiten moet gaan doen in de winter?
Hieronder de leukste tips voor buitenspelen in de winter.
Heel veel buitenspeelplezier!

Buitenspeeltips voor in de winter: 

1. Winterbingo! 

2. Vetbollen maken en ophangen in de tuin. Blijf je ook even kijken welke vogels het op komen peuzelen? Klik hier voor het recept

3. Vriest het hard? Pak de bellenblaas uit de kast, het is magisch om te zien hoe de bellen langzaam bevriezen.

4. Maak schuilplaatsen voor de dieren in je tuin. Verzamel blaadjes en takken en leg deze op een hoopje. Als je dit aan het begin van de winter doet komt er misschien wel een egeltje zijn winterslaap houden. 

fb-bericht-1705396755.jpg
Winterbingo-kaart-1705400822.jpg